top of page
Annukka ja Iisakki_Häät_11062022_Havukuva-513.JPG

HÄÄKUVAUS-

INFO

OLISITKO SINÄ MINUN ASIAKKAANI?

Hääkuvaajaa varatessa olisi hyvä ensin miettiä, minkä tyylisen kuvaajan voisitte haluta. Pidättekö kenties tummista ja tunnelmallisista, vai raikkaista ja valoisista kuvista? Havukuvan tyyliin kuuluu tunnelmallisuus, luonnonläheisyys ja vahvat sävyt, mutta tyylikkäällä ja modernilla otteella. Toteutan omaa tyyliäni, kuitenkin samalla kertoen teidän hääpäivänne tarinan.

 

Jos minun tyylini on mieleenne, seuraava askel on tietysti hinnastoon tutustuttuanne ottaa yhteys minuun, niin teen teille tarjouksen kuvauksesta.

 

Matkustan kuvauksiin Espoosta, mutta pidemmillä kuvausmatkoilla sovitaan järjestelyistä aina tapauskohtaisesti.

Ottaessanne yhteyttä, mainitkaa minulle ainakin seuraavat seikat itsestänne

Keitä olette ja koska hääpäivänne on?

Minkäpituista kuvausta olette ajatelleet?

Vastaisiko kenties jokin hääpaketeistani tarpeisiinne?

Perustiedot häöpäivästänne, jotka on jo teillä tiedossa - missä häänne vietetään, missä teidät vihitään?

Mielelläni myös kuulen, mistä löysitte minut!

HAVUKUVAN VASTUULLISUUDESTA

Hääkuvaajan tehtävä on suuri vastuu, johon suhtaudun sen tuomalla vakavuudella. Havukuvan arvoihin kuuluukin vastuullisuus, ja siksi olen miettinyt toimintatapani mahdollisimman luotettaviksi. 

Varatessanne minut hääpäiväksi, saatte hääkuvaussopimuksen luettavaksenne. Sopimuksessa mainitaan kuvauksen sisältö,  ja molempien osapuolten vastuut sekä oikeudet. Minulle on tärkeää, että toimintani on läpinäkyvää, eikä sinun tarvitse elää epätietoisuudessa järjestelyistä.

Kuvauksessa minulla on mukana kaksi kameran runkoa sekä useita objektiiveja. Joskus tekniikka voi pettää, ja siksi minulla on aina vararunko mukana. Molemmilla kameroilla kuvaan täyden resoluution raw-kuvaa. Kuvat tallentuvat samanaikaisesti kahdelle eri muistikortille, joita pidän mukanani kahdessa eri paikassa. Tällöin varmistan sen, että kuvanne ovat kuvauksen ajan ja sen jälkeen mahdollisimman hyvässä turvassa!

Hääkuvaaja ei voi olla joka paikassa yhtä aikaa. Siksi sovin pidemmissä kuvauksissa asiakkaan kanssa vastuuhenkilön hääseurueesta, joka katsoo tärkeän tapahtuman alkaessa, että olen paikalla asemissa valmiina kuvaamaan. Laadin yhdessä hääparin kanssa kuitenkin hääpäivän ohjelmasta aikataulun, jonka mukaan katson että olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Usein hääpari yllättyy, kuinka paljon olenkaan hääpäivältä saanut erilaisia tilanteita taltioitua!

Hyvä suunnitelma, harjaantuneet toimitatavat ja taidot lukea tilanteita takaavat Havukuvan kauniin lopputuloksen. Jos asiakkaalla on ikinä mitään asiaa, joka kuvauksessa askarruttaa, vastaan aina mielelläni!

Valokuvaaja_havukuva_mandi_marianna%20si

Miten kuvaus etenee?

01

Yhteydenottonne jälkeen saatte tarjouksen.

Tehtyänne päätöksen varataksenne minut kuvaajaksenne, toimitan teille hääkuvaussopimuksen sekä varausmaksulaskun.

02

Pidetään hääpalveri, tavataan, jutellaan ja suunnitellaan. Paras ajankohta hääpalaverille on yleensä 1kk-2vk ennen hääpäivää.

03

HÄÄPÄIVÄ KOITTAA

-

kuvataan ja pidetään hauskaa!

04

Toimitan teille muutamia sneak peek -kuvia hääpäivästänne viiden vuorokauden kuluessa. Pääsette pian heti hääpäivän jälkeen mutustelemaan sekä halutessanne julkaisemaan kuvia.

05

Käsittelen hääpotrettikuvat sekä dokumentaarisen kuvamateriaalin, ja toimitan teille valmiin gallerian. Kaunista galleriaa voitte myös jakaa vieraille. Muistattehan antaa minulle palautetta kuvauksesta sekä tallentaa kuvat turvaan esimerkiksi pilvipalveluun!

Hääinfo nuoli
Kuvaaja Marianna Siitonen_Havukuva-50_edited.jpg

Kuvaustilanne kanssani

Hääpotrettikuvauksessa teidän ei tarvitse huolehtia tilanteen ohjauksesta, vaan voitte jättää sen huoletta minun käsiini. Katson sopivia kuvauspaikkoja teidän toiveenne huomioon ottaen, ja ehdotan teille sopivia asentoja kuviin. Pyrin luonnolliseen sekä rentoon lopputulemaan. 

Joissakin kuvissa on ihana olla naurua, toisinaan taas ne vakavemmat tai  hellemmät ilmeet ovat tunnelmallisia ja kauniita.

Dokumentaarisessa kuvauksessa pysyn enemmän taka-alalla, ja ohjaan tilanteiden kulkua aina tarvittaessa . Tarkoituksenani on tutkailla ohikiitäviä hetkiä ja olla huomaamatta läsnä, kuitenkin toimien niin että saatte kauniin ja laajan gallerian hääpäivältänne. En pelkää ottaa ohjia käsiini, tai keskustella vieraidenne kanssa, onhan asiakaspalvelu iso osa työtäni!

Upeat kuvat syntyvät kuvaajan ja asiakkaan välisestä yhteistyöstä jossa kommunikaatio on avainasemassa. Siksi avoimesti keskusteleminen, sekä hääpalaverissa, että kuvauksenkin aikana on äärimmäisen tärkeää. Jutellaan mieltä askarruttavista asioista, toiveista ja ajastuksistamme yhdessä.

Kaikista tärkeintä on, että kuvista tulee teidän persoonanne näköisiä, minun tyylilläni toteutettuna. Sellaisia, joita katsoessa tunnistatte itsenne, hääpäivänne ja yhteisen kemianne.

HÄÄPALVELUT-

Huomenlahja-

kuvaus/boudoir

Moni tahtoo antaa lahjaksi kumppanilleen, tai ennen kaikkea itselleen sensuellin ja omaa kehon kauneutta kunnioittavan huomenlahjakuvauksen. Varaan tähän kuvaukseen aina reilusti aikaa, ja katsomme yhdessä kuvattavalle mieluisen lokaation. Lopputulos on mieletön ja ainutkertainen. 

First look

Kuvaus järjestetään yleensä aamutoimien jälkeen, ennen  vihkimistä. Hääpari näkee toisensa ensimmäistä kertaa aamun aikana, tämä tilanne on tunteita herättävä. Kuvaus järjestetään teidän tyylinne mukaan. Kuvausaikaa kannattaa varata noin 15 minuuttia.

Vihkiminen

Pidetään vihkiminen kirkossa, maistraatissa, ulkona tai juhlapaikalla, suunnittelen kuvausta aina yhdessä hääparin kanssa etukäteen.  Tilaisuus kestää kaavasta riippuen yleensä 15-45 min. Kuvaajana saavun aina paikalle hyvissä ajoin (noin 30 min etukäteen), kuvaamaan tunnelmaa ja suunnittelemaan kuvakulmia.

Hääpotretti-

kuvaus

Hääpotretteihin varataan aikaa yleensä noin 1 - 2h. Joidenkin parien aikatauluun sopii paremmin potrettikuvaus eri päivänä kuin itse häät ovat, jolloin kuvaukselle jää reilusti aikaa. Suosittelen aina mahdollisuuksien mukaan pienen ajan varaamista iltapotretteja varten auringon laskun aikaan, se kyllä kannattaa! Illalla valo on erilainen tunnelmaltaan kuin päivisin, ja tämä kaunis valo kyllä näkyy kuvissa.

Dokumentaarinen kuvaus

Kaikki hääpäivän ajalta otetut kuvat potretteja lukuunottamatta on dokumentaarista hääkuvausta. Kuvaan häät sellaisena kuin ne ovat; jos häänne ovat rauhalliset ja intiimit, se näkyy kuvissa. Jos taas hulinaa ja vilskettä riittää, on kuvat vauhdikkaampia. Vaaleassa salissa tulee valoisempia kuvia, hämärässä salissa tunnelmallisempia.
 
Minun työni on kertoa teidän tarinanne.

Kuvauksissa nähdään!

bottom of page