top of page
Kuvaaja Marianna Siitonen_Havukuva-2.JPG

HAVUKUVA 

-
 
TARINA

Marianna Siitonen, eli Mandi tässä moi!

Kiva kun saavuit tänne, mielelläni kerron lisää itsestäni ja yrityksestäni.

Havukuva edustaa niitä arvoja, jotka koen elämässä muutenkin tärkeiksi - ihmisten kohteleminen kunnioituksella ja lämmöllä, luonnon arvostaminen ja rakkaiden muistojen vaaliminen.

Kun valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012, olin tyypillinen nuori aikuinen vailla suuntaa elämässäni. Tiesin että haluan tehdä taidetta, töitä ihmisten parissa sekä luoda jotakin tärkeää. Enpä olisi silti arvannut, että muutaman vuoden kuluttua olen yrittäjä ja pääsen työkseni luomaan ihmisille muistoja heidän elämänsä tärkeimmistä päivistä ja hetkistä.

Suoritin valokuvauksen opinnot päätökseen Pekka Halosen akatemiassa 2015, jonka jälkeen käärin hihat, perustin heti yrityksen ja lähdin toteuttamaan unelmia. Askeleet olivat siihen aikaan suuria, mutta olen iloinen kuinka rohkeasti olen ne aikoinaan ottanut! Läheisten tuki on ollut korvaamatonta. Liityin myös Vantaan nuorten yrittäjien hallitukseen, VYNY:n ja lähdimme toteuttamaan muille yrittäjille tapahtumia. 

Kuvat ovat huomattavan isossa osassa ihmisten jokapäiväistä elämää ja niillä on enemmän arvoa kuin toisinaan muistammekaan. Kuvaajana mä olen onnistunut ja onnellinen, kun saan kuvattavan rentoutumaan kameran edessä, ja saan mahdollisuuden toteuttaa ideoitani.

Vaikka työ onkin minulle tärkeää, on myös se, miten vietän vapaa-aikani. Mulle on kuin terapiaa käydä metsässä rakkaan koirani Siron kanssa. Siro vieraileekin usein sometileilläni!

Elämäni on kummallisen sekalainen paletti ystävien tapaamista, musiikkia, tanssia, lauta- ja videopelejä, sienestystä, kalastusta sekä frisbeegolfia. Just parasta!

Rakastan potrettien kuvaamista luonnossa. Voin ehdottaa sopivia kuvauspaikkoja tai voidaan ideoida yhdessä. Metsät, kalliot ja dramaattinen, mutta pehmeä valo. Mitä mystisempi sää, sen parempi! 

On yllättävän merkityksellistä nähdä omat kuvat jossakin esillä, mutta tyytyväinen viesti asiakkaalta saa minut joka kerta äärettömän kiitolliseksi. Siitä tiedän olevani oikealla polulla.

Studio_Valokuvaaja_havukuva_mandi_marianna siitonen_helsinki-3.JPG
bottom of page