top of page

Kesällä hääpotrettikuvaus - Mitä mukaan?

Kevään ja kesän häät lähestyvät ja kuvaukseen liittyen saattaa olla kaikenlaista mielessä. Mitä voisin tarvita mukaan hääpotrettikuvaukseen?Kihlasormukset Nuuksiomajalla


Tärkeintä mukana on olla avoin mieli sekä luotto kuvaajaan


Nämä kaksi asiaa ajaa pitkälle eteenpäin onnistuneissa kuvauksissa. Mun tehtävänäni on ohjata teitä, sekä ohjeistaa kuvausta varten. Lopputulos syntyy kuitenkin asiakkaan ja kuvaajan yhteispanoksesta. Jos kuvissa heittäydytte mukaan, on todennäköisempää saada rennompia kuvia. Mikäli nauratte paljon, välittyy naurunne kuviin ja kuvanne näyttävät teiltä. Jos olette vakavempia yleensäkin, ei haittaa kuvissa lainkaan tämän teidän vakavuuden ja herkkyyden näkyminen. Keskustellaan etukäteen siitä, minkä tyylisiä ihmisiä olettekaan ja voidaan yhdessä miettiä tapoja saada teidän persoonanne näkymään hääpotreteissanne.


Mutta jos materiasta puhutaan, niin yleensä suosittelen ottamaan mukaan kuvauksiin ainakin seuraavat asiat:


  • Vesipullo

Kesäkuumalla runsaasti vettä mukaan!

  • Siirtymäkengät

Näillä kengillä ei ole ulkoasun kanssa väliä, ellette aio käyttää samoja kenkiä muuten hääpäivän aikana. Ihan kumpparit, balleriinat, lenkkarit, - mitkä vaan käy mitkä on helppo vetäistä jalkaan! Siirtymäkenkiä ei tarvitse, jos muutoin kengät on tasapohjaiset tai helpot kävellä vaikeammassakin maastossa.


  • Tarpeen mukaan peili ja korjausmeikit

Joskus puuteri, huulipuna tms. saattaa hieman ottaa osumaa kuvauksen aikana, ja jos on tarkka meikistä, niin voi olla hyväksi olla pieni setti korjausmeikkiä mukana. Joskus myös sulhasen mahdollista ihon kiiltoa voidaan tuputtaa puuterilla piiloon, varsinkin kuumempana kesäpäivänä.


  • Sateenvarjo

Jos minulta löytyvistä varjoista ei tunnu olevan sopivaa! Varjoa ei tarvitse mukaan, jos sää näyttää todella kuivalta.


  • Ikeakassi/salikassi/vastaava

Laakea suurehko kassi on hyvä ja helppo keino kuljettaa hääpotrettikuvaukseen mukaan otettavia tavaroita, sillä sen päälle voi helposti laskea vaikka takin, kimpun tms. kuvauksen aikana.


  • Nenäliinoja


  • Sormukset, kimppu, viehe, huntu yms. kaikki mitä kuviin halutaanHääkuvaus Vuosaari, Hotel Rantapuisto lokakuussa 2022Me pärjätään kyllä!


Jos jotain unohtuu tai jää pois, ei hätää! Kuviin tarvitaan lopulta vain te kaksi. Mikään ei ole välttämätöntä, ainoastaan jotkut kuvaajan tarvikkeet, joista huolehdin huolellisesti luontaisesti minä. Muistikortteja on aina useita mukana, kaksi kameran runkoa sekä useita objektiiveja. Monta akkua sekä laturi. Ammattietiikkaani kuuluu kunnolla huolehdittu ammattikalusto. Joskus kuvaajallekin saattaa sattua vahinkoja ja jotain jää uupumaan inhimmillisestä virheestä tai kuvaajasta riippumattomasta syystä, mutta sen takia huolehdin että minulla olisi mahdollisimman varmaksi suunnitellut prosessit sekä varasuunnitelma.Mukana hääkuvauksissa minulla on aina kaksi kameraa, joilla kuvaan kahdelle eri muistikortille


Ketä mukaan, vai tuleeko ketään?


Jotkut värväävät hääpotrettikuvaukseen mukaan esim. kaason, bestmanin, anopin tai jonkun muun, auttamaan kuvauksessa. Tästä ei ole haittaa, mikäli ette koe että lisähenkilö voisi vaikuttaa fiiliksiinne kuvissa jotenkin hermostuttavasti. Kuitenkin kuvissa olette te yhdessä, ja haluan että uppoudutte toisiinne hetkeksi unohtaen muun maailman. Apuhenkilöä voi myös hieman prepata etukäteen siitä, että ei olisi ihan vieressä koko ajan kun kuvataan, jotta saadaan hyvä rauha keskittyä kuvaamaan teitä ja teidän kemiaanne.


Apukädet ovat toisinaan tosi hyödylliset, ja parhaimmillaan mukana oleva apulainen voi naurattaa hääparia, auttaa kimpun, hunnun tai mekon kanssa, tai esimerkiksi vahtia lapsia jos perheen pienimpiä on tulossa mukaan kuviin.


Olen kuvannut paljon kolmistaan hääparien kanssa, mutta myös niin että mukana on joku ja minulle käy kummin vaan!


Jos olet tulossa minulle kuviin, niin pian nähdään ja ihanaa kevättä tai kesää siihen asti!

Kommentare


bottom of page