top of page

Vuosi 2021

Vaikka vuosi -21 oli haastava niin monelta osin, mahtui vuoteen aivan älyttömästi mielettömiä hetkiä. Ja tietysti kuvia, joiden vuoksi tuntuu että sydän halkeaa.Vuoteen mahtui 16 uniikkia hääkuvausta


Pääsin kuvaamaan 16:ta ihanan hääparin hääpäivän, tai heistä kauniit hääpotretit. Parhaiten jäi mieleen kesän helteet, kun hääkuvauksissa selviydyttiin peräti 32 asteen lämpötiloissa ja vettä kului kuvauksen aikana pullokaupalla. Kuvausten perässä tuli matkusteltua tällä kertaa kohtuullisesti, häitä vietettiin mm. seuraavissa kaupungeissa: Helsinki, Vantaa, Hyvinkää, Espoo, Hämeenlinna, Jämsä ja Kirkkonummi.


Hääpotrettikuvassa hääpari illan hämärtyessä meren rannalla. Helsinki, Kallahdenniemi


Muita kuvauksia toteutin lähinnä miljöössä


Vuosi 21 oli ulkokuvausten kannalta mahtava. Kuvasin niiiin ihania valmistujaiskuvia. Valmistuneista peräti kaksi oli korkeammasta tutkinnosta valmistuneita, jotka ostivat kuvauksen itse itselleen lahjaksi. Mieletön idea, niin tärkeää arvostaa itseään ja palkita upeasta suorituksesta!

Raskausajankuvia tuli myös kuvattua, niin että koko perhe tuli mukaan kuviin. Kuvaukset toteutettiin meren rannalla. Mukaan mahtui myös yrityskuvausta, pariskuntakuvia ja lehtikuvausta palstalle Vantaan Sanomiin. Monipuolinen vuosi!Valmistujaiskuvaus Vantaalla Hämeenkylän kartanon lähettyvillä


Haasteet koronavuotena 2.0


Suurimmaksi haasteeksi koin oman optimistisuuden ylläpitämisen, sekä rutiinien löytämisen. Kun kaikki on epävarmaa; pidetäänkö kuvaus, tai jos pidetään niin onko kuvauksen suunnitelmat muuttuneet? Entä jos joudun karanteeniin tai pahimmillaan asiakas tai minä sairastuttaisiin, miten silloin toimeentuloni suhteen käy?


Millä tavoin autoin omaa jaksamistani pandemia-aikana?

Kehitin asiakkaille (ja itselleni) sopivat erilliset koronaehdot, joiden mukaan esim. hääkuvaussopimuksista poiketen toimitaan, mikäli varaukseen tulee muutoksia pandemian johdosta. Uudet ehdot toivat mielenrauhaa ja selkeyttä tuleviin kuukausiin. Lisäksi lopetin uutisten seurannan niiltä osin, kuin se oli mahdollista. Tämä auttoi jaksamaan epävarmimpien kuukausien yli! Seurasin vain tiedotukset siitä, kuinka jatkossa toimitaan kun hallitus teki uusia päätöksiä.


Arkeeni tuli lisää aikaa joidenkin kuvausten väistyttyä koronan tieltä. Käytin uuden ajan brändini kehitykseen, ja se kannatti! Tein laajamittaisen brändiuudistuksen keväällä 21, jolloin muutin kuvaustoiminnan nimen, logon, sähköpostin, ja hankin kokonaan uudet nettisivut. Olen niin äärettömän tyytyväinen lopputulokseen, ja nyt vihdoin tuntuu että minun kuvausyritys on mun näköiseni ja tuntuu omalta.


Tulevaisuuden Havukuva


Vuodelta 2022 odotan tulevia hääkuvauksia, joita on tälle vuodelle kertynyt jo mukava määrä. Kesälle on vapaana ainoastaan yksi lauantai, muutoin vapaita aikoja on keväälle, syksylle sekä perjaipäiviin ympäri vuoden. Kesän hääkuvauksia tulee olemaan ihan ympäri Suomen, joten matkustamista on luvassa! Tarkoituksenani on kehittää Havukuvan toimintaa myös muilla valokuvauksen toimialoilla, joten näitä pieniä askelia odotan myös kovasti. Upeaa alkanutta vuotta kaikille!Valmistujaiskuvaus Espoossa auringon laskiessa, Kasavuoren kalliot
bottom of page