top of page

Valmistujaiskuvaus - Polku

Miten valmistujaiskuvat syntyvät? Kuinka kuvaus Havukuvan kanssa sujuu ja miten asiakkaan tulisi varautua kuvaukseen?


Henkilö- ja muotokuvaukset miljöössä ovat ihan minun parhainta osaamisalaa - kokemusta erilaisista ulkona otetuista potreteista on kertynyt jo seitsemän vuoden ajalta. Suosituimpia kuvauksiani häiden lisäksi onkin valmistujaiskuvaus ja ylioppilaskuvaus.
Ylioppilaskuvaus Tuusulassa


Yhteydenotto


Asiakkaan ottaessa minuun yhteyttä, on sähköposti aluksi helppo tapa, sillä siihen voi jo heti mainita helposti että ketä kuvattaisiin, ja olisiko toiveita aikataulun tai kuvauspaikan suhteen ja muuta lisätietoa. Mulle voi toki myös soittaa ja laitetaan sitten vielä tiedot sähköpostitse, jotta sopimamme asiat on molemmilla kirjallisina. Olen tottunut sopimaan kuvauksia suoraan kuvattavien kanssa, mutta joskus kuvauksen minulta tilaa esimerkiksi valmistuneen nuoren vanhempi, ja tämä on myös täysin ok!


Byrokratia


Kuten jo mainitsinkin, kaikki sovitaan kirjallisesti jotta molemmilla osapuolilla on yksityiskohdat ylhäällä helposti löydettävissä. Kuvauksesta saatte tarjouksen ja/tai kuvaussopimuksen, tilanteesta riippuen. Kysyn myös teiltä yhteystiedot ja laskutustiedot.


Kuvauspaikan- ja ajan sopiminen


Otollisin kuvausajankohta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Jos kuvaan myös esim. valmistujaisjuhlat, niin luonnollinen ajankohta kuvata potretit on ennen tilaisuutta tai sen jälkeen, mutta kuvaus eri päivänä onnistuu myös.

Optimaalisin kellonaika kuvaukselle riippuu vuodenajasta, mutta ilta- tai aamuajat ovat valon kannalta täydellisimpiä. Tällöin taivaalta kajastava valo tulee matalemmalta, jolloin se näyttää kuvissa kauniilta ja tunnelmallisilta. Kaikki portfolioni kuvat taitavatkin olla illalla kuvattuja.


Kuvauspaikka määräytyy hieman sen mukaan, missä päin asiakas asuu, ja sen mukaan mikä maisema sopii kuvattavan persoonaan hyvin. Noudatan kuitenkin aina omaa tyyliäni jotta saatte juuri sellaiset kuvat kuin mihin kuvaustyylissäni tykästyitte. Ehdotan sopivia paikkoja kuvata, ja mietitään yhdessä kaunis miljöö.


Valmistujaiskuvaus auringonlaskun aikaan ympäristönä Espoo, Soukka


Itse valmistujaiskuvaus


Valmistujaiskuvaukseen tai ylioppilaskuvaukseen asiakas voi ottaa mukaan halutessaan kukkia/kukan ja esimerkiksi tutkintokansion tai sitten lakin. Otetaan kuvia näiden kanssa ja ilman. On mukavaa, kun kuvissa on vaihtelua ja kuvista saa monipuolisen, kauniin kokonaisuuden.


Kuvatessa asiakkaan ei tarvitse etukäteen osata mitään. Mun tehtävänäni on pitää tilanne rentona ja ohjata kuvissa. Sen suhteen ei siis mitään stressiä! Jos on epävarmuuksia, voidaan myös puhua niistä yhdessä ja miettiä miten kierretään ne tai päästään niistä yli. Jos kuvattavalta löytyy omia idoita, niitä saa koska tahansa heitellä ilmoille ja toteutetaan. Kuvaustilanteet mun kanssani ovat rentoja ja naurua riittää. Kuvataan erilaisia kuvia, iloisia, ja sitten voidaan ottaa myös vakavempiakin.


Kuvauksen jälkeen


Kun kuvat on kuvattu, annan aika-arvion missä ajassa saan valmiin gallerian toimitettua. Kuvauspakettiin kuuluu yleensä 5 - 20 kpl kuvia, riippuen siitä millaisen paketin olette valinneet. Valitsen monipuolisen, kauniin kokonaisuuden jonka toimitan asiakkaalle salasanasuojatussa nettigalleriassa. Kuvat ovat siellä ladattavissa (ja halutessa myös muille ladattavissa) kahden kuukauden ajan.


Valitsemiini kuviin kuuluu pysty- ja vaakakuvia, sekä jokaisesta kuvasta vielä tunnelmallinen mustavalkoversio. Kuvat toimitetaan digitaalisina tiedostoina kahdessa eri tiedostokoossa. Teetetyt kuvat eivät kuulu Havukuvan palveluihin, mutta asiakas saa täydet oikeudet teettää kuvia missä tahansa.


Palautetta kuvauksesta


Palaute on minulle äärimmäisen tärkeää. Havukuvalle voi jättää arvostelun facebook-sivulle tai sitten kirjallisena sähköpostitse. Olen saanut äärimmäisen upeita palautteita ihanilta asiakkailtani vuosien varrella, niitä voi käydä lukemassa henkilökuvaussivulta kuvagallerian yläpuolelta.


"Havukuvan Mandilla on musta tosi kaunis ja taianomainen tyyli kuvissa, minkä lisäksi kuvattavien persoonallisia piirteitä tuodaan kauniisti esiin. Tuntu että riitti ihan omana ittenään."


Jos haluat kysellä lisää valmistujaiskuvauksista, mulle voi aina laittaa sähköpostia tai soitella, vastaan kaikkiin kysymyksiin mielelläni!Ylioppilaskuvaus Tuusulassa Rantatiellä
Comments


bottom of page